OrionTrainingen

OrionTrainingen zijn trainingen voor groepen en teams die willen veranderen, hun communicatie willen verbeteren, aan teambuilding willen doen en door zelfanalyse geweldige inzichten krijgen en gaan exceleren!!! Daarvoor biedt OrionTrainingen 2 mogelijkheden, een korte maar zeer krachtige en intensieve communicatievaardigheden training. Of een 1 daagse training op maat. Voor de 1 daagse training neem contact op via deze site. Voor een kort overzicht van de communicatietraining lees het onderstaande.

Training voor eenvoudige tools om effectiever te communiceren.

Voer je wel eens gesprekken die eigenlijk te lang duren of gesprekken  waar je een vervelend gevoel aan overhoudt? Of allebei? Is er wel eens irritatie tussen jou en je gesprekspartner? Heb je wel eens ergernissen die volgens jou voorkomen hadden kunnen worden? Is het soms moeilijk om contact te maken of een gesprek te voeren met iemand? Dan is deze training iets voor jou!

Deze training leert je hoe je met behulp van een aantal eenvoudige vaardigheden effectiever kan communiceren. Hoe je sneller informatie kan achterhalen en ook hoe je voorkomt dat je opgaat in allerlei details die er minder toe doen. En ook hoe je een gesprek kan voeren waar jij een goed gevoel over houdt na afloop. Je leert op een andere manier te luisteren en gesprekken te voeren zonder de kans op irritaties en misverstanden waardoor je in kortere tijd meer informatie krijgt en sneller je doel bereikt.

Wat komt er in de training aan de orde:

-          Non-verbale communicatie
-          De kunst van het vragen stellen
-          Taalpatronen
-          Taalvoorkeur bij jezelf
-          Taalvoorkeur bij anderen
-          Het voorkomen van irritatie

 

Met al deze vaardigheden wordt het eenvoudiger voor je om belangrijke informatie te achterhalen in gesprekken, voorkom je dat er spraakverwarring ontstaat tussen jou en je gesprekspartner en hou je een goed gevoel over aan elk gesprek en vergadering. Zo sluit je uit dat er onnodige irritaties en ergernissen ontstaan. Je houdt meer tijd over voor waar het omgaat in je werk, omdat je in hectische situaties sneller kan achterhalen wat belangrijk is waardoor je gesprekken korter duren en de vergaderingen korter worden. Door je eigen taalvoorkeur te weten en snel die van anderen kan herkennen voorkom je miscommunicatie en maak je nog makkelijker en sneller contact met anderen. Ook met deze kennis wordt het helder hoe het komt dat het ene persoon sneller reageert op een opmerking dan een ander persoon. Met deze training wordt het aansturen van de mensen in een groep makkelijker.

Deze 3 uur durende training is zeer afwisselend in theorie en praktijk. Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen waardoor direct het geleerde in de praktijk kan worden gebracht onder begeleiding van de trainer.

De trainer is Allard Hauer die ruim 15 jaar ervaring heeft in het werken in teamverband in verschillende werksituaties, waaronder de kinderopvang. Daarnaast heeft hij verschillende trainingen en workshops gedaan op het gebied van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en coachen. Door het werken in teams en door het volgen van diverse trainingen en vooral door eigen ervaring heeft hij inzicht gekregen in  waar het volgens hem om draait in de communicatie en hij wil graag deze kennis delen met anderen zodat ook zij eenvoudiger en effectiever kunnen communiceren.

Voor meer informatie en aanvragen, neem contact op met Allard Hauer via de site, info@praktijkorion.nl of 06-10689488